sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Ei se mennytkään niin

Muru kävi pistosopetuksessa maanantaina ja kaikki meni hyvin. Lääkäri määräsi Puregon ja Orgalutran merkkisiä lääkkeitä pistettäväksi. Ultrassa myös kaikki hyvin. Kaikista hyvistä uutisista helpottuneena Muru kävi heti hakemassa lääkkeet. Jäätiin nyt enää odottamaan vuotoa.

Tiistai-keskiviikko välisenä yönä Muru heräsi kovaan vatsakipuun ja otti ison määrän särkylääkettä. Aamulla Muru totesin menkkojen alkaneen. Mutta ei sitten mennyt ihan oppikirjojen mukaan tämä kierto.

Keskiviikon Muru taisteli kivun kanssa ja pärjäsi joten kuten. Seuraava yö meni valvoessa, kipu oli kovaa särkylääkkeistä huolimatta. Enää ei myöskään auttanut lämmitettyä kaurapussi, hieronta tai sikiö asennossa makoilu. Myös vuoto tyrehtyi lähes kokonaan.

Torstaina aamulla Muru soitteli sairaalaa huolensa. Sieltä Muru sai ohjeeksi pakata laukku ja lähteä heti päivystykseen. Tilanne tarkistettava ennen illalla alotettavia pistoksia.

Sairaalan päästyä kivut olivat joten kuten hallinassa...vai oliko vain se Murun oman mielen hallintaa. Monen tunnin odottelun jälkeen totesivat virtsanäytteen olevan kunnossa, labroissa ainoastaan tulehdusarvot hitusen kohonnut sekä Murulla aavistuksen kuumetta. Ultrassa myös kaikki näytti normaalilta. Lääkäri sitten teki diagnoosin: Endometriitti ~ kohdun limakalvon tulehdus. Hoito keskeytettään terveydellisistä syistä johtuen.

Murulle tämä oli "maailmanloppu" tai siltä se tuntui siinä hetkessä. Diagnoosin jälkeen Murun oli vaikea saada se pettymys haihtumaan. Itku tuli vähän väliä ja sitä oli vaikea saada pidätettyä apteekissa, josta Muru oli hakenut muutamaa päivää aikasemmin ihan toisenlaiset lääkkeet. Seuraavat 10pvää Muru syö isoa annosta antibioottia ja sekä 5pvää maksimi annosta kipulääkettä. Kuurin jälkeen vielä kontrolli ultra.

Nyt 4pvää diagnoosista Murun olo alkaa helpottaa. Kipukin alkanut helpottaa. Maailmanloppu tämä ei suinkaan ollut. Pieni takapakki vain. Syksyllä katsomme uudestaan.


Tästä kaikesta johtuen blogi varmasti hiljenee (satunnaisia oman olon purkamis päivityksiä saattaa ilmestyä). Mutta viimeistään syksyllä palaamme entistä ehompana ja uudella draivilla. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti