lauantai 31. maaliskuuta 2012

Masennus lauantai

Voi kuinka mieli voikin olla maassa. Menkat tekee kipeästi tuloaan ja mieli on ihan maassa. Mikään ei onnistu, kaikki suunnitelmat vesittyy. Toisen naama ärsyttää. Haluan olla vain yksin. Haluan olla rauhassa, tekemättä yhtään mitään, maata vaikka vain sohvalla.

Tätä pahaa olo on vielä todella helppo ruokkia lukemalla vauva-aiheisia blogeja. Jälleen taas kysymykset. Miksi juuri me ei saada vauvaa? Miksi?

______________

Tuossa keskustelin erään ystäväni kanssa hänen tutustaan joka on raskaana. Raskaana miehelle jonka oli tavannut baarissa ja viettäneet yön yhdessä ja sen jälkeen ei mitään yhteydenpitoa, eli suomeksi sanottuna yhden illan heilalle. Ko. nainen ei osaa pitää huolta edes itsestään, viettää päivät istuen jossain pubissa, työttymyysrahansa tuhlaa samana päivänä kun tilille tipahtaa. Nainen aikoo kulkea lähialueen festarit niin kuin ennenkin. Kun ystäväni oli kysynyt, että miten aikoo kustantaa kaikki lapsen perustarvikkeet. Vastaus kysymykseen oli ollut "äiti kyllä maksaa ensimmäiselle lapsenlapselleen tai jos sieltä ei heru, niin sossusta saa helposti rahaa, kun on työtön".
Siis anteeksi mitä??
Tuollainen nainen muka valmis pitämään lapsen??
Tuollainen nainen valmis kantamaan sen suuren vastuun??
Tuollainen nainen valmis kasvattamaan alusta alkaen pienen pienen ihmisen alun?
Tuollainen nainen valmis sitoutumaan lapseen 18vuodeksi??
Tuollainen nainen valmis muuttamaan elämän tyyliään viimeistään kun lapsi syntyy?
Ehkä hänen ei tarvitse muuttua, lapsen mummu pääsee aloittamaan vauva-arjen uudestaan pitkän ajan jälkeen. Mahtaa olla mummu innoissaan.
Nyt mä voin sanoa olevani katkera ämmä. Miksi tuollaiset naiset sikiää??

______________

Nyt on itsellä sellainen tunne, että kumpa voisin vain itkeä tän pahan olon pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti